ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Vánoce se blíží, taky už šílíte?

06.12.06 | Armanos, @, další tvorba | 3185 x | vypínač

Vánoce se kvapem blíží. Každý se na ně těší, děti až s rozzářenýma očkama budou pod stromečkem nacházet své vysněné hračky, jak budou zapalovat prskavky. Majitelé obchodů si mnou ruce, když vidí jak se tržby před Vánocemi rapidně zvedají.

V obchodech, kde od konce září straší čokoládoví Mikulášové, čerti a andělé se začíná objevovat místo krásné podzimní výzdoby výzdoba vánoční, umělé stromky na každém rohu, stropy, zdi, regály a kdoví co je pokryto blikajícími řetězy.

Vánoční šílenství může začít. Těšíte se? Já ne.

Už tak nacpané obchody budou ještě nacpanější, lidé, kteří tam budou nakupovat ale už nebudou obyčejní zákazníci. Bude to radikální sorta zákazníků, říká se jim dárkuchtiví. Tito extrémně nebezpeční zákazníci se na rozdíl od nás obyčejných liší především pěnou u úst, šílenstvím v očích. Dárkuchtiví pobíhají po obchodech a hledají ten nej dárek pro své bližní. Takový zákazník je pro zisk dárku schopen udělat téměř cokoliv. Předběhnou, žduchnou do vás, svalí vás na zem, budou vás utlačovat, jen proto, že chtějí dárek.

Nechtěl bych být ušlapán v obchodě, vlastně vůbec bych nechtěl být ušlapán. Řešení? Nechodit do obchodu před Vánocemi. Stačí si jen nakoupit si potraviny do zásoby v předstihu a nejnutnější věci (chleba, rohlíky, mléko) kupovat někde poblíž bydliště ve večerce. A potom už nemusíte navštěvovat to bojiště.


 Přidat komentář 




› Online 11


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6445
autorů: 866