ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Čo bolo, bolo...

02.01.07 | Fearangel, @, další tvorba | 2126 x | vypínač

Písal som Ti básne. Ty si ich skrčila a odhodila do koša. Nosil som Ti ruže. Ty si ich darovala niekomu inému. Kúpil som ti bonboniéru. Ty si ju rozdala v  triede. Daroval som Ti prsteň. Vrátila si mi ho. Hovoril som Ti komplimenty. Ty si sa iba smiala. Povedal som Ti: ,,Mám ťa rád." Ty si odvetila: ,,Neblázni." Požiadal som Ťa o  tanec. ,,Netancujem," znela Tvoja odpoveď. Pozval som Ťa na obed. Ty si išla na obed s  kamoškami. Chcel som Ťa odprevadiť domov. Ty si odišla skôr.

Stretli sme sa náhodou. Spomínaš si? Na diskotéke. Ja som skúšal šťastie. Ty si bola zapíjať rozchod s  priateľžom. Stál som pri bare. Ty si sa tam dotackala. Myslím, že si na náš prvý rozhovor ani nespomínaš. Liala si do seba pohárik za pohárikom. Ja som to chcel využiť. Pýtal som sa Ťa snáď na všetko. Ty si odpovedala. Nadávala. Plakala. Smiala sa. Nepovedala si mi všetko. Niektorým otázkam si sa šikovne vyhla. Napriek mojej snahe si ostávala iba tajomnou neznámou z  diskotéky.

A  potom na druhý deň som Ťa stretol v  škole. Nechápal som, ako som Ťa mohol predtým prehliadnuť. Neveril som, že si ma budeš pamätať, ale Ty si ma spoznala. Venovala si mi úsmev a kráčala si ďalej. Od toho dňa sme sa každý týždeň stretávali na diskotéke. Boli to nádherné chvíle. Zamiloval som sa do Teba. Napriek tomu, že som ťa ani nepoznal.

Myslel som, že už dávno nie sme iba neznámi z  diskotéky. No Ty si mi pozornosť venovala iba na nej. V  škole si sa mi vyhýbala. Správala si sa, akoby si ma ani nepoznala. Sám seba som sa pýtal, kde je chyba. Nebola však vo mne. Sama si to povedala.

,,Nemôžem teraz s  niekým chodiť," tvrdila si. Ja blázon som to rešpektoval. Chcela si viac času. Dal som Ti ho. Viac priestoru. Vyhovel som Ti. Tvoje výhovorky. Vyhýbanie sa mi. Odmietanie. To všetko som bral s  rezervou. Až neskôr som to pochopil. To, čo som ja bral ako možný začiatok vzťahu. Ty si považovala za úlet. Škoda, že som na to prišel až vtedy, keď som Ťa stretol s  ním.

Kráčali ste v  objatí oproti mne. Smiala si sa, keď Ti niečo šepkal. Ani si sa na mňa nepozrela. Bol som opäť iba vzduch. Čo urobil, že si sa k  nemu vrátila? Písal Ti snáď básne? Nosil ruže? Kupoval sladkosti? Daroval Ti prsteň? Hovoril Ti komplimenty? Alebo stačilo obyčajné: ,,Prepáč." A  Ty si mu hneď odpustila? A  na mňa tak ľžahko zabudla…


 Přidat komentář 




› Online 17


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866