ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Oznámení o odstřelu

21.01.08 | Dr.Str., @, další tvorba | 2111 x | vypínač

Je pradávným snem každého hocha míti doma ochočeného draka. Snad každý muž, co kdy slyšel pohádky o Honzovi, Bajajovi, Conanovi, Frodovi či Eragonovi někdy toužil tu sílu ne zničit, ale poctivě zneužít. Když mě naštve soused, pošlu na něj draka. Když úřady přijdou pro daně, pustím draka. Když manželka bude chtít na pleťovou masku, domluvím drakovi, že život má i špatná sousta. Prostě drak je všestranná vymoženost a jeho vlastnictví je skutečně luxus, po kterém dnešní civilizace prahne.
Poslední dobou se ovšem ukazuje, že počty draků povážlivě klesají. Jak nedávno avizovalo ministerstvo pro místní rozvoj, draci měli tento rok nulovou natalitu. Ovšem tento problém se netýká pouze České republiky. Tato skutečnost je hlášena i z jiných států Evropské unie, jako například z Neměcka, Velké Británie, Holandska, ale i ze zemí známých vysokou dračí populací, jako je Norsko a Francie.
Tato skutečnost je všeobecně připisována na vrub takzvané „dračí chřipce“. Ministerstvo zdravotnictví již loni vydalo varování, že tato hrozivá choroba, jež má ovšem na lidi blahodárné účinky, může dalekosáhle a dlouhodobě ohrozit dračí populaci. Nemoc pocházející původně z Číny, kde je jí přezdíváno za „ohnivou choleru“, se donesla do našich zeměpisných délek během náhlé invaze bahenních ještěrek, známých taktéž jako nepravých draků (vipera reprobera), dovážených za účelem pobavení zahraničních turistů, především z Ameriky. Nikdo tehdy ovšem nepředpokládal, že živočich, jež má u nás minimum přirozených nepřátel, nese v sobě i stopy choroby, jež může za decimování dnešní populace draca superba a vipera communi.
Jak si mnozí jistě všimli, před týdnem tudíž ministerstvo pro místní rozvoj povolilo nucený odstřel druhu vipera reprobera za účelem ochrany původního druhového složení. Pro všechny, kdo by se chtěli zúčastnit lovu na přemnožené šupináče, doporučuje ministerstvo tyto pomůcky:
• Svářečské brýle
• Neprůstřelnou vestu
• Protichemický oblek
• Tavičské boty
• M249 známou též jako PARA
Pro potřebu zvýšené účinnosti se doporučuje na špičku nábojů pilníkem vybrousit křížek.
Dále je vydáno vážné varování, že jakákoli nehoda, jež bude spojena s ohroženými druhy, bude řádně potrestána podle paragrafu 15 zákona 866/2008 sbírky odstavec f, zákon o ohrožených šupinatých druzích.
Vezměte prosím tuto skutečnost na vědomí.


 Přidat komentář 




› Online 14


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866