ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Tmavá šmouha

17.02.08 | Gorik, @, další tvorba | 2722 x | vypínač

Byla jsem v srdci všech. Každý o mně mluvil s naléhavostí patřící králům. Byla jsem s každým při tolika příležitostech. Jenom o mě mluvili. Byla jsem ožehavým tématem doma i v domácnostech. Probírali mě ze všech stran. Pro jedny jsem byla rebelem a pro druhé zase špatností. Jeden ve mne věřil a druhý říkal, že je to nesmysl. Nemohla jsem je o ničem přesvědčit. Šířila jsem se jako nemoc. Od starých k mladým, od zdravých k nemocným dokonce i v podsvětí o mně věděli. Nejsem si jistá co si o mne kdo myslel, ale byla jsem na vrcholu. Lidé byli jako kritici, kteří mají na paškále film jdoucí do kin. Vychutnávala jsem si to. Na jejich názorech nesešlo. Hlavně, že jsem byla ve středu dění. Na večírcích, debatách, na různých kanálech, v hlavním programu dne. Byla jsem všude, ani reklama mi neunikla. Na billboardech jste mne mohli spatřit všude. Jak ve městech, tak i na dálnicích. Obálky časopisů byli mé. Předháněli se kdo si mne vyfotí, chtěli mne všichni. Bože byla jsem na roztrhání.

Nevadilo mi, že o mne každý měl naprosto odlišné mínění. Hlavně, že se o mně mluvilo, ať už v dobrém či špatném smyslu. Naplňovalo to mojí úlohu, byla jsem to co ze mne chtěli mít. Nevadilo mi to. Až po čase, kdy na mne všichni ti co se přetahovali o to, aby mě měli na hlavních stránkách časopisů, na mně začali vidět různé vady, za které jsem samozřejmě nemohla. Já ne. Já jsem si nemohla nic vyčítat.

Dělala jsem jen to co po mně chtěli, nechala jsem se fotit, mohl si mne každý zkusit, i když mi to občas bylo dost proti laku, ale nechala jsem je do sebe sednout, aby vyzkoušeli moji pohodlnost. Ve všech směrech jsem vyhovovala. Podle mého prototypu začali dělat i ostatní, dokonce i v různých barvách, moje červená jim asi moc nevyhovovala.

Bylo to krásné, cítit jak po mne v malých pramíncích stéká šampaňské. Bylo osvěžující. Chtěla jsem víc, ale to prý pro mne už nebylo. Nemohla jsem protestovat, tolik fotografů a žurnalistů. Někdy byl kolem mne opravdu zmatek.

Bohužel jsem si své slávy užívala pouze krátce. Než přišla ona. Měla všechno lepší, skla skoro nerozbitná, dveře na dálkové ovládání, a ty stěrače! Měla je z nejlepšího plastu, který byl na trhu! Samozřejmě, že já ho neměla, protože jsem byla dřív a nebylo to za potřebí, ale ona!!!! Její světla na mě provokativně zablikala, abych věděla, že už nejsem první, ale druhá. Pořád jsem na to musela myslet, byla jsem bez sebe, když se o ní někdo zmínil, už sem nestála ani tolik co ona, slevy klesly.

A lidi mluvili zase jenom o ni. Ale proč? Je Přeci lepší jen v pár věcech. To si nezasloužím, aspoň na některých billboardech mne mohli nechat. Aby si na mě někdo vzpomněl a pousmál se při zmínce o mne. Vzpomněl si na zlaté časy, kdy mě kradli jenom proto, aby se ve mne projeli. Bože to byli noci, sice jsem musela pokaždé na opravu, ale ten adrenalin a ten pocit jak mě známý neznámý držel. Chtěla bych si to ještě někdy zkusit. Zbyla po mně jenom šedá šmouha.


 Přidat komentář 




› Online 9


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6444
autorů: 866