ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Vulgárnost

21.05.09 | Red Merlot, @, další tvorba | 3555 x | vypínač

.. jako logická specifická forma konzekvence ..

Je pravdou, že nesnáším vulgární ženský, jejich slovník, mimika či obscénní pohyby ve mně vždy vyvolávají jistej stupeň znechucení. No o tom, žebych byl prudérní či svatej nemůže bejt ani řeči. Jistou dobu jsem takovýhle ženský obdivoval, měl je za nositelky pokroku a za bojovnice proti názorový uprděnosti. Ale já časem tyhle ženský prokouk, s těmahle babama cosi není v pořádku, nosit koule pod sukní přináleží jen Skotům. Prostě, je to tak jak říkám. Abych ale nebyl v rozporu se svým svědomím, přiznávám, že stejně nesnáším ani mužský pokolení s obdobnou zálibou utápět se ve vulgárnosti. Obyčejně když si na ně posvítíte, najdete za fasádou suveréna pozéra, padavku. No opět připomínka, nejsem prudérní a kolem hlavy mi nesvítí svatozář. Je to na debatu. Ale..!.. stát se může všelicos, někdy se opravdu ocitnete v kotlu, v němž se vaří náhody, o kterejch byse vám normálně ani nezdálo, a k vašemu údivu se vám z úst spontánně a nezadržitelně začnou proudem valit vulgárnosti někdy toho nejhrubšího zrna. Vždyť posuďte..
Bylo skorý nedělní ráno. Leželi jsme s Mončou na široký posteli, kterou jsem si předešlýho dne koupil, neboť ta stará byla indiskrétní, vyvrzala všechno, o čemž svědčily mnohomluvný úsměvy sousedů a obdivnězasněný pohledy sousedek. Monča byla má sobotní lovecká trofej. Ulovil jsem ji na plese, s klukama jsme tam místní smetánce hráli do tance.
- .. kolik je..? - ozvala se rozespalým hlasem Monča a po chvíli dodala - .. jdu se vyčůrat.. -
- .. bude sedum.., a co jdeš dělat budu slyšet.. sakra.. nechápu, proč mi to oznamuješ.. -
Ale to už Monča seděla na klozetu, čůrala a současně s tichým troubením v dvoučárkovým cé vypouštěla pšouky. Pak následovala sprcha, čištění zubů...
- .. a co ty..? Tobě se nechce..? - přerušila dotazem mý dřímoty.
Abych předešel případným invektivám slezl jsem z postele i já. Co jsem si čistil zuby Monča mě majetnícky poplácavala po mokrý holý prdeli.
- .. nezdá se ti, brouku, že jsme vstali poněkud brzy..? Nevlezem si ještě do postýlky ? Jak pan doktor Uzel říká.. ranní souloží život se ti prodlouží.. Sprůbnem to..? Co říkáš..? -
Co bych měl říkat ?! Vrátit se do postele není zlej nápad. To jsem si myslil až do chvíle, co se pod náma ta fungl nová postel rozsypala. Nevydržela křest sexem, Monča divokou jízdou vyvrátila prodavačovo ubezpečení o prvotřídnosti výrobku.
- .. júúúááájjjzzz.. kurváá.. co je tohle za postel.. ještě chvilinku a byla bych hotová.. - naříkala a snažila se v novejch podmínkách završit rozpracovanost.
No marně, mý atributy mužnosti trpěly bolestí, byl jsem out.
- .. copak copak.. nejseš ňákej povadlej..?!.. udělal ses..? - s ironickým komentem pátrala po příčině.
Do mě jako kdyby střelili.
- .. kurva.. a jakej asi bych měl bejt..?! To ses kde naučila takhle jezdit..?! Vždyť já doprdele budu musit jet do nemocnice.. a ještě mi i dvacetitácovou postel rozdrbeš.. -
- Takže já jsem na vině..?! Já že neumím jezdit..?! Já..?! Ty demente.. já mám za sebou takovou školu ježdění, že.. -
Nedopověděla, v luftě najednou bylo cítit napětí jako před bouřkou, ale ta se nekonala. Monča na sebe natáhla pár kousků svýho oblečení a bouchla za sebou dveřma. Širokorozchodně jsem se dovlekl k ledničce, dal si pár loků chlazený vodky a z mrazícího boxu vytáhl několik kostek ledu, který jsem si pak v mikroténovým sáčku přikládal na už evidentně zřejmý opuchy. Jo, tak takhle kdyby mi kvér zůstal, to by nebylo marný, pomyslil jsem si. Jenom bolet by to nesmělo. Po tomhle zjištění jsem začal v telefonním seznamu hledat číslo úrazovýho oddělení nemocnice a než přijelo vozidlo rychlý pomoci, přesvědčil jsem se o svým porozumění pro vulgárnost, jejím nezastupitelným významu a výrazový bohatosti mateřštiny v týhle oblasti. Kampak se na ni hrabe angličtina...!


  • Diskuze: 1 komentář, nejnovější: 22.05, 15:18 - Michal Hrůza
 Přidat komentář 




› Online 13


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866