ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Není růže bez trnů

08.04.10 | Solet, @, další tvorba | 2767 x | vypínač

I když se to na první pohled možná nezdá, nic není bez trnů. Ať si člověk zvolí jakoukoli cestu svým životem, nějaké trny se najdou všude. Číhají u cesty a kdekterý naiva se dá zlákat hezkým obalem. Ty trny mají různé podoby. Zajímavá práce, z které se nakonec vyklube horší než předešlá, úžasný partner, který, jak se nakonec ukáže, umí pouze využívat.
Některé trny se ani nesnaží skrývat. Nemoci, nehody a další nepříjemné skutečnosti číhají na všechny. Jen čekají na správnou příležitost a pak se zabodnou hluboko do kůže. Některé přejdou, ale ty vytrvalé tam můžou zůstat do konce života a ten život hodně ovlivnit. Hlavně nemoci. I v dnešním civilizovaném světě jsou pořád nemoci, na které lidé nedokázali najít léky.
Jedním takovým trnem je rakovina. Nemoc, které se bojí každý soudný člověk. Může to začít obyčejně, třeba zažívací potíže. Řeknete si možná, že takové problémy mívá někdy každý a je zbytečné kvůli tomu dělat nějaký rozruch. Po delší době ale potíže nepřestávají, a tak se konečně rozhodnete zajít za lékařem. Ten si není jistý diagnózou a pro jistotu vás pošle k jinému doktorovi. Ten by vám málem odpřísáhl, že vám nic není, ale pro jistotu vás pošle
ke specialistovi. ..Takto můžete obíhat po doktorech do nekonečna. Potíže ovšem nepřestávají a vy už začínáte v duchu panikařit. Nemůžete jíst a co dělají zatím doktoři? Přehazují si vás jako horký brambor .Měsíce plynou a vám už dávno došlo, že to nebude obyčejný žaludek. Zhubli jste už několik kilo, protože nemůžete jíst. Nakonec, po mnoha měsících pokusů a omylů, lékaři zjistí tu hrůznou diagnózu. Patříte mezi 5% obyvatel světa. Vaše nemoc je v takovém stádiu, že operaci nelze provést, protože byste to s největší pravděpodobností nepřežili. Rodina i přátelé doufají a věří v zázrak. ..
I já denně držím pěsti všem kteří byli bodnuti trnem. Trnem jménem rakovina. Možná si říkáte, to se přeci mně nemůže stát. Může. Může a ze začátku to ani nezaregistrujete. Přijde to jako blesk z čistého nebe. Stejně rychle a stejně hrozivě. Jako bodnutí do zad, když to nejmíň čekáte. Taková je rakovina. Každý den bychom měli být vděčni za zdraví. Teprve člověk, který si prožil pravé peklo, si váží zdraví. Teprve člověk, který poznal co to je bát se o život svůj nebo někoho blízkého, si váží každého nového dne. Můžete to slyšet, vyprávět, ale pokud člověk nechce pochopit, nepochopí. Každý by se měl zamyslet nad svými prioritami. ..
Rakovina ale není jediný trn ohrožující člověka na cestě životem. Autonehody , hurikány nebo povodně. To jsou trny, které neohrožují pouze jednoho člověka. Řeknete si, že ten kdo dává na silnici pozor, ten nemůže havarovat. Může. A jak snadno?! Stačí k tomu pouze jeden nezodpovědný nebo neopatrný řidič. Démon alkohol ho chytne do svých spárů a
nehodlá ho pustit bez boje. Když potom sedne za volant, nesedí nikdy sám. Vždy je s ním jeho pán. Alkohol. Bohužel na démony nejčastěji doplácí nevinní lidé. Denně ve zprávách slyšíme o autonehodách. Nejčastěji za to mohou promile v krvi.. Proč se lidé zpijí do němoty? Co jim démon alkohol našeptává? Tolik otázek a žádná odpověď. Kdy za to mohou trny u cesty a kdy člověk sám? Kde je ta hranice?
Můžeme považovat za štěstí a náhodu, když narazíme na růži bez trnů. Existují, ale je jich tak málo, že hodně lidí o nich ani netuší. Zkuste o tomto zapřemýšlet. Já už to udělala.


 Přidat komentář 




› Online 23


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866