ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

1936

09.08.11 | Utrhor, @, další tvorba | 1685 x | vypínač

Jak psát reportáž – z rekonstrukce zahájení „Hitlerovy olympiády“ , která proběhla v roce 1936 – je ta akce tajná ? – no tak docela né , vždyť proběhne na ohromném stadiónu , musí se tam vejít všichni tehdejší sportovci a mužstva v dobových kostýmech – též důležití diváci – především – Híťa – jak ho zdrobněle nazývají okolo stojící postavy , které se již těší , že konečně také na vlastní oči spatří , jak před vůdcem hajlují delegace sportovců z celého světa – bude to skvělý zážitek – něco jakoby oživili Beatles , ale kolem mě postávají spíš příslušníci hajlangeles – sehnat vstupenku na černém trhu byl opravdu problém – přes internet to již šlo lehko – ale ty prachy co to stálo – davy okolo mě jsou již natěšené – brány stadionu se za chvíli otevřou – dostávám i jakousi brožurečku , kde je zakresleno rozmístění pohlavárů třetí říše v pódiu – Híťa je v červeném kolečku – Všechny postavy včetně sportovců budou zaručeně pravé !!! – hlásá dále leták – a to je asi pro tu bandu pravičáků a dalších trotlů největší lákadlo – konečně spatřit živého Híťu na vlastní oči

…. Nechápu , jak to provedou – bude to ohromná iluze ? – kdy přenesou – nějakým způsobem obraz z tehdejší doby v tři dé-ne-asi ty debile – říká mamkyskin vedle mě – ale asi to bude ještě něco jiného – lepšího – všechny části stadiónu kde se budou vyskytovat postavy z doby minulé jsou přísně odděleny od nynějších diváků a střeženy ochrankou , ze které jde ještě větší strach než z fandů této nové atrakce – nejspíš k přenosu lidského materiálu té doby použijí stroj času – lidi zmrazí – a pak v dokonalých kulisách té doby znovu vypustí na stadión ?

Snažím se dostat do zakázaného prostoru – proniknout nějakou skulinou – povedlo se ! – přicházím k něčemu co vypadá jak velký kotel – dívám se přes okraj – a vidím – plno malých postaviček naházených na sobě – jsou to sportovci té doby pohlaváři , diváci – vypadají , jako cínoví vojáčci – asi jsou zmražení – že jsou takoví malí – tak půl metru – na druhé straně nádoby vidím VIP japonce – jak si obsah kotle s nadšením fotí … v tu chvíli jsem hustě vykázán do … a s rozbitou držkou se válím před stadiónem .

Tak to už se mi nepodaří odhalit – jak ty figurky budou oživovat … odcházím a cestou potkávám další magory v různých oblečcích – temných stran - od vojáků z hvězdy smrti po severské black-methalisty se sekerama – rači mizím v lese – kde ovšem divoženky tančí za svitu pochotní kolem svastiky – jaká pomoc ?
taková pakáž…


 Přidat komentář 




› Online 15


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866