ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Z deště pod okap

25.05.05 | Martin, @, další tvorba | 2118 x | vypínač

Malá pouštní myška, nějakou dobu stojící na kraji silnice, se konečně odhodlala a rozběhla se. Každou chvilku se zastavila a panáčkujíc se rozhlížela kolem sebe. V polovině prašné cesty se zastavila, právě včas. S ohlušujícím řevem se jí nad drobnou hlavičkou přehnalo auto.Zděšená myška se rychle rozběhla ke kraji cesty – naneštěstí špatným směrem – a vrátila se na místo, kde její cesta začala.

„Co tam budem dělat?“ zeptala se mladá žena vedle muže za volantem.
„Co bys tam dělala? Pořád chceš dovolenou, odpočinek, tak teď to máš,“ odpověděl muž, snad trošku ostřeji, než by bylo třeba.
„V Las Vegas? Já chtěla opravdovou dovolenou, ale toh..“
„Sklapni!!! Ty nevděčná děvko, co bys po mě ještě chtěla? Já makám, celej den sem v práci, dřu jak mezek a ty si budeš stěžovat?!“ rozzuřil se.“
„Dave, já to tak nemyslela, promiň mi to. Jsem ráda, že nás tam bereš,“ bránila se.
„Už sem si začínal myslet, že ti to včera nestačilo a chceš přídavek…“ usmál se Dave.
Auto jelo dál, řidič ani jeho spolujezdkyně si už nepovídali, jen čas od času vypustil Dave z úst tichou nadávku, to když auto poskočilo na nějaké nerovnosti silnice.
Setmělo se. Asi za hodinu se na obzoru objevila slabá, ale pozvolna sílící záře. Město tisíců neonů – Las Vegas. Prašnou cestu nahradila betonová silnice a auto se zařadilo do řídkého provozu.
„Kurva, kam to čumíš, kreténe!“ zařval Dave na řidiče auta před sebou. Neslyšel ho.
„Dave…“ začala žena, ale zastrašena jeho výhružným pohledem, hned zmlkla.

„Beverly,“ oslovil Dave svoji družku, „odnes naše věci do pokoje. Za chvilku přídu.“ Beverly vzala těžká zavazadla a s viditelnou námahou se vydala k výtahům.
V hotelovém pokuji byla jen postel, stůl a dvě židle – na víc dave neměl. Beverly vybalila věci a posadila se na lůžko. Složila hlavu do dlaní a začala plakat, zanedlouho se její tělo nekontrolovatelně otřásalo mohutnými vzlyky.
Dave přišel asi za dvě hodiny, při chůzi vrávoral a musel se přidržovat zdí, aby nespadl na zem.
“Tady je moje hodná ženuška,“ řekl jí vesele. Byl tak blízko, že z něj cítila levný bourbon. Byl opilý. Zase.
„Dave, ty seš zase úplně na mol,“ řekla mu to, co bylo na první pohled evidentní.
„Zmlkni nebo uvidíš,“ zařval na ni.
„Ne, co je tohle za život. Ty, Dave, seš pořád nalitej a já už…“ Davova ruka jí tvrdě dopadla na tvář a roztrhla jí ret. Krev jí začala kapat na blůzu, na které tvořila stále se zvětšující skvrnu.
„Já tě varoval, ty děvko,“ a uhodil ji ještě jednou, tentokrát ji rána srazila na postel. Dave se posadil na nejbližší židli a za pár vteřin usnul tvrdým spánkem opilců. Za nějakou chvíli se Beverly zvedla z lůžka a opatrně přešla ke dveřím. Byla rozhodnutá. Konečně. Co nejtišeji otevřela dveře na chodbu a zase je za sebou zavřela. S oblečením si hlavu nedělala, hlavně, že je od Něho konečně pryč.
Na ulici před hotelem se nerozhodně zastavila a rozhlédla se kolem. Neony. Všude samé neony. Casina. Děvky.

Dave se upil k smrti ve stejném hotelovém pokoji, dva dny po tom, co ho opustila. Miloval ji, i když jí to dával najevo dosti svérázným způsobem.
Beverly se seznámila s příjemně vypadajícím chlápkem a hned se k němu taky nastěhovala. Jmenoval se Bill a byl to pasák. Ubil ji o tři roky později, dvě ulice od hotelu, kde se ubytovala s Davem – z Las Vegas nikdy neodjela.


  • Diskuze: 3 komentáře, nejnovější: 06.07, 23:01 - Michal Hrůza
 Přidat komentář 




› Online 17


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6445
autorů: 866