ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / diskuze

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Diskuse k dílku: Pozvání na chatu. Sledovat diskuzi přes RSS rss.
Než se pustíte do diskuze, přečtěte si pravidla pro psaní komentářů.

Možná i vy máte kolegu, spolužáka nebo někoho v blízkém okolí, koho máte celkem rádi, ale někdy byste mu s chutí dali na bendžo .. nebo mu provedli nějakou lumpárnu, když by bylo za co.


Nedávno mě kolega Pepan překvapil:
-... zvu tě na chatu .. budu mít narozky, budem slavit .. dáme si vínečko .., gulášek .. ten moje tchýně dělá excelentní.. i baby budou.. a přijdou Dežko se Sandokanem, tedy i hudba bude.. no .. nejprve trošku, aby se neřeklo, bychom něco kolem ní udělali.. -
V očekávání příjemných požitků jsem dorazil na danou adresu.. a zůstal stát s otevřenou hubou. Chata nikde, pouze základy 3x5 metrů a kopy dílců a namísto slibovaných bab pouze Pepanova zákonitá, tchýně, babička, bratři Dežko a Sandokan s instrumenty a Dežkova čuvačice Belka.
- Pepane ...- zmohl jsem se na otázku a mluvil jsem zřejmě i jménem bratří, -... nesliboval si nám náhodou vínečko.., gulášek..? -
- Ale jó .., všechno bude, moji milí .., ale jak sem říkal, nejdřív trošku, aby se neřeklo, něco uděláme.. nejlepší by bylo.. postavit tu chatu...-

Makali jsme jako pakoni, až nám od námahy navíraly žíly. Podvečer chata stála, ale my jsme nemohli ani žvýkat, tak jsme jen pili a zpívali .. a pili, no a jelikož to bylo nalačno, zanedlouho jsme byli jako Dánové.
- ..hele, Pepane ...- ozval jsem se jménem motorizovaných, -... v takovým stavu přeci nemůžeme jet domů ... skončili bychom v první zatáčce ...-
- Inu.. vyspat byste se mohli i zde.. nejsem proti.. Jenom byste mi to tu v blízkým okolí nesměli osrát.. -
- Poslouchej, zeťáčku můj milej.. a proč bychom tu nemohli zůstat všichni? Uděláme žhavý uhlíky, něco ugrilujem, něčím zapijem...- ozvala se Pepanova tchýně.
Dežkovi i Sandokanovi naskočil šťastný úsměv a Belka se začala zalizovať. Pepan nepochybně prošel výcvikem, byl tedy dobrý zeťáček, takže návrh tchýně nadšeně podpořil. O půlnoci jsme již byli všichni pod obraz boží a tykali jsme si také s Pepanovou babičkou. No a když už nebylo co jíst a pít, zalezli jsme každý kde se dalo.
Přišlo ráno a s ním temné mraky na Pepanově manželském nebi. Na samém začátku to byla poznámka Pepanovy mladé ženušky.
-.. óó .. čumáčku můj, to sem netušila, že ty seš takovej divoch ..- zapředla a uznale poplácala Pepana po prdeli.
Pepan nestihl nic říct, ani překvapený výraz v obličeji ztratit, když z chaty vyšla Pepanova tchýně, také poplácala Pepana po prdeli a řekla.
-.. ejjj .. ale byl to za den týto noci ..- čímž nejen že znásobila Pepanovo překvapení, ale vyvolala pozornost Pepanovy ženušky, jejíž pohled kdyby vraždil, byli bychom pupkem nahoru.
-.. ale dyť já sem byl grogy ..- zmohl se po chvíli Pepan zoufale zasténat.
Na chvíli se zamyslel a pak si nás začal prohlížet pohledem vraha. Dežko se Sandokanem se tvářili nevinně, špárali se v zubech a plivali jako kdyby měli chlupatou večeři, no a já jsem babičce vysvětloval teorii relativity na příkladu nosu v zadku.
Pokud jste se někdy bavili řešením logických úvah, zkuste pouvažovat a tipněte si, k čemu Pepan dospěl. Řešení není obtížné, protože babička a čuvačica Belka jsou jasně mimo podezření a já prohlašuji, že jsem v ničem prsty neměl ..
 Přidat komentář 



[<<]-[<]/1 [>]-[>>]
[1] FreyIng | @ | odpověz | 24.01, 12:18 | # | 0 přínosný nepřínosný
ikonka
To nema chybu :D Skvelé !
[<<]-[<]/1 [>]-[>>]

› Online 24

› Zeď




čtenář Antilistí
(28.11.23, 19:14)
Já jsem tady furt...

Lakmé
(19.11.23, 17:13)
Taky sem semtam zabloudím, z nostalgie, pro pocit ...

čtenář Donar Tyr
(11.11.23, 01:51)
Ano, občas se sem vracím do minulosti... Je to hezký pocit :).

natir
(06.05.23, 13:33)
Kamarádové, jste tu alespoň občas? Alespoň na skok? Alespoň?

všechny zprávy | RSS


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6441
autorů: 866