ikona.png, 0 kB Nokturno.net / tvorba / dílko

  

+ přidej: dílko | obrázek» přihlásit | zaregistruj se

Warcraft3:Poselství

18.12.03 | Marek, @ | 901 x | vypínač

Warcraft-poselství zkázy (první část)


Bitva byla v plném proudu,skupina ghoulů vedená starým nekromancrem napadla Reowrovu družinu,a ta pomalu podléhala.Reowr mnoho bitev nezažil,byl poměrně mladý elf a do zbraně ho povolali teprve nedávno.Poprvé uviděl umírat své přátele a druhy.Pravda někdy se mu doneslo,že některý zemřel rukou nemrtvých nebo divokých obyvatel Azerothu,ale to mu jen někdo řekl,neviděl skutečnost.
Do konce života si pamatoval jak zemřel Aroj a jak pak se jeho tělo roztrhlo a Arojova kostra pozdvihla svůj luk,a otočila se proti nim.Nikdy nezapomněl na úšklebek ve tváři nekromancra,který pozoroval své dílo.
Natáhl luk aby vystřelil další šíp,tětiva se napnula a šíp neomylně zasáhl svůj cíl,hlavu ghoula chystajícího se zabít Krowlien ležící na zemi,stejně to nemělo smysl,pomyslel si později,další jí pak rozšlápl hlavu...
Koutkem oka postřehl nekromancra.Zuřivost v něm vybuchla jak skřetí mina
(*Goblin Mine :) ),vytáhl další šíp,natáhl tětivu a vystřelil.Šíp se zabodl do necromancerovy hrudi,ten vykřikl a skácel se k zemi.
,,Musíme se stáhnout,"vykřikl vedle něj Frelion,,je jich čím dál tím víc!!"Měl pravdu,uvědomil si Reowr bylo jich víc a víc a už to nebyli jen ghoulové.Reowr přikývl na odpověď.Frelion se chystal vydat rozkaz,ale kopí,které se mu zavrtalo do hrudi mu to poněkud znemožnilo.Krev,umírajícího Freliona vytryskla z rány smísila se s krví jiných,vsákla se do bitevního pole...,,Ústup!!!"zařval Reowr a začal ustupovat.Několik elfů ho poslechlo a začali couvat,ale pak na ně vběhl Hnus(*Abomination),ohavná,obrovská mrtvola složená z většího množství jiných mrtvol.Jeho paže svíraly dva obrovské řeznické sekáčky na maso,které rozsévaly smrt,kam jen se hnuly.Šípy zabodávající se mu do hrudi jako by ho ani nezajímaly ,s ledovým klidem sekal dál do poblíž stojících elfů,jejichž těla odletovala na všechny strany.Reowr zíral na ten obraz zkázy,jako by si uvědomil že na něj obr míří,zopakoval svůj rozkaz ,pro všechny co ještě žili.A moc jich nebylo.Vystřelil několik dalších šípů a dal se na útěk.

,,... sakra pust mě dolů ty zasranej strome!!"
,,A opravdu si se mnou nechceš.......povídat?"
,,Ne,zasraně,tolik stomů v lese a já narazím zrovna na mluvícího...!"

Reowr postupoval lesem,už byl dost daleko od bitvy,ale stále slyšel řev umírajících.Obviňoval se ze zbabělosti,že tam nechal své přátele umřít.Slzy mu tekly po tvářích,vzpomínal na Aroje,Freliona,mladičkou Krowelien a mnoho dalších...,ale on je pomstí!!!On dopomůže ke konci nemrtvých!!I kdyby kvůli tomu měl zemřít!
Tak si v duchu přísahal,a hodlal to dodržet.

,,...ty si taur,že jo?"
,,Jo!"
,,Proti,těm sem jako mladý bojoval...to bylo ehmmm...před třemi tisíci lety...byli na straně orků....tidle tauři...pořád ste na straně orků?"
,,Jo kurva!"
,,Tak to bych těm měl asi zabít...pomohl bych tak lidem,i elfům..."
,,Nemohl,už dávno sme na staně aliance a elfů.....teda dávno....několik měsíců!!"
,,Fakt?....tak to sem toho dost zaspal....takových...eeee...dvaapůltisíce let....tak na straně elfů....a proti komu pak?"
,,Nemrtvým!"
,,Ano?A kdopak vyhrává...?"
,,Už mě pust!"
,,Hmm...aha...!"

Reowr přemýšlel.Musel už ujít aspoň šest a půl kilometru,možná víc.Věděl že tu někde je orkská pevnost,musí se do ní dostat!Co nejdřív.
Vstoupil na malou mýtinu a okamžitě si všiml mrtvol ležících na zemi,několik mrtvých orků a trollů,ghoulů a dva obří pavouci.Pravděpodobně se tu nedávno bojovalo.
,,Hej!Ty tam dole!!"ozvalo se nad ním,tak se tam podíval...nahoře asi v polovině obrovského stromu byl pavoučí sítí přichycený taur...udiveně se na něj zahleděl.
,,Nečum tam jak pitomec a pomoz mi dolu."zařval taur.
,,...neřvi na něj!"ozvalo se odněkud,,je to přece tvůj spojenec,že elfe..."
Reowr se rozhlédl,nikdo další tu nebyl, kdo to ale promluvil?!!
Pak si to uvědomil ten strom,on mluvil!
,,Mluvící strom?"vyšlo Reowrovy z úst.
,,Ale houbelec,stromovec sem,měl bys to vědět...to vy ste nás vytvořili...hmmmm."
,,SAKRA!!!!Přestaň se tam bavit a pomoz mi dolu!!!!"
,,Bude to bolet."pronesl Reowr,natáhl luk a vystřelil šíp proti pavoučí síti,ta se roztrhla a spadla i s taurem dolu na zem.
Taur se z ní vyhrabal a poděkoval,,Zasraně můj zadek...díky!"pak se sehnul a ze země vzal dvě naprosto stejné oboustranné sekyry,každá musela váži nejmíň sedmdesát kilo,ale on držel v každé ruce jednu a vesele si s nimi pohazoval.
,,Jmenuju se Trueg."řekl po chvíli,,Jsem válečník sedmé skupiny Hordy se sídlem v Gruag-Marnu je to docela blízko,protože si mi pomohl jistě se tam pro tebe najde nocleh a dobré jídlo...to by se tam našlo i kdybys mi nepomohl,ale to je jedno...pokud chceš?"
,,Díky válečníku,jsem Reowr elfský lučištník z dvanácté obrané legie....z bývalé dvanácté legie."odpověděl Reowr,,Moji družinu přepadla početná skupina nemrtvých...musel jsem se stáhnout...bylo jich víc a všichni mí muži...přátelé...už byli mrtví..."
,,To je mi líto tvých přátel."pronesl Trueg,,udělals chytrou věc žes utekl...stáhnul se...udělal by to každý..."
,,Hmmmm....hmmmm válka hold přináší oběti."ozval se stromovec.
,,Vydej se tedy se mnou do mé vesnice,Gruag-Marnu,jak už sem řek jistě se tam pro tebe najde místo."dodal Trueg.
,,Vy už dete?"zeptal se stromovec,,a kdo si tu se mnou bude povídat?....to abych zase usnul...je zajmavé jak lehké jde usnout....těžší je zase se probudit...jo,jo zase se probudit.

Šli už skoro půl hodiny lesem když Trueg vykřikl,,Něco tu hoří!"a rozběhl se na mýtinu která se před nimi otevírala a Reowr běžel za ním.Tam kde měl stát Gruag-Marn bylo doutnající spáleniště,ohromující obraz zkázy,spousty mrtvol a téměř uprostřed toho klečel troll a skláněl se nad ležícím taurem...
,,Otče!!!"vykřikl Trueg a rozběhl k nim,,Proboha co se tu stalo?Co ti je,otče?"
Hloupá otázka,když připustíme že taur měl v hrudi zabodnuté kopí.
,,Umírám synu."odpověděl starý taur,zakašlal.
,,Napadla nás armáda nemrtvých neměli jsme šance...bylo jich víc."pronesl troll klečící vedle Truega.
,,Synu.......musíte se dostat do....za Kruenem do J´elagg...dřív než ta jejich černá armáda...musíš...jinak je všechno ztraceno...musíte je .....varovat!"řekl starý taur,,Synu...já ti věřím.........."A vydechl naposled.
Truegovi stékaly po srsti slzy.
,,Otče.".zašeptal.Otočil se a rozhlédl se po spáleništi,kousek od něj stál Reowr a K´al,mladý troll,který jako jediný přežil masakr.
Chvíli stál a mlčel,pak pronesl:,,Vy..vydáme se do J´elaggu,elfe jestli chceš jít s námi tak pojď,ale nic tě nenutí......K´ale nechceš-li...".
,,Já samozřejmě půjdu!"přerušil ho K´al.
,,Můžeš se mnou počítat."odpověděl Reowr,,Stejně nemám kam jít."Trueg přikývl.
,,Tak vyrážíme."zařval smutně a vyrazil směrem na sever s Reowrem a K´alem v patách.

Nepřetržitě běželi,přeskakovali padlé kmeny stromů,nakonec stanuli na Kopci a rozhlédli se do kraje.
Daleko před nimi se pohybovala masa armády nemrtvých,která neměla konce.Nad tím vším létaly stovky Gargoyl a Mrazivých Wirem a dodávaly tomu ještě víc hrůzy.
,,Do prdele!"ulevil si K´al. Jeho druzi souhlasně přikývli(*pozn.autora:kdyby to bylo ve hře,jistě by řekli:,,lol!!"(tím chci poukázat,jak byla ta armáda velká))
,,J......jsou jich stovky!"pronesl Reowr.
Trueg mlčel,ale za chvíli se rozběhl do lesa na levo od temné armády,se svými druhy v patách.

Utábořili se,oheň nezapálili,aby si jich nic nevšimlo.Chtěli zůstat schovaní pod rouškou tmy.
Reowr si prohlížel K´ala,zaujaly ho podivné předměty a symboly,které měl na plášti.
,,Ty si čaroděj?"zeptal se.
K´al se zasmál:,,Ne woodoo mág."
,,Cože si?"podivil se Reowr neznámému slovu.
,,Woodoo mág ,"odpověděl, ,,to znamená,že..."
,,...si hraju s panenkama."dokončil za něj Trueg,po dlouhé době promluvil.
Trollovi se skutečně na plášti houpalo několik hadrových panenek.
,,Nehraju,"pronesl, ,,nemluv o něčem čemu nerozumíš,"
,,S panenkama?"podivil se Reowr, ,,co maj panenky společného s magií?"
,,Všechno a nic."řekl K´al záludně.
,,Uvidíš to a myslím,že velice brzy,"skočil jim do řeči Trueg, ,,ale teď běžte spát,za pár hodin tě probudím elfe,budeš mít hlídku."

Vzbudil ho za necelou hodinu a nejen jeho,ale i K´ala.
,,Co se děje."zeptal se Reowr rozespale.
,,Ogři,"zašeptal taur, ,,přinejmenším čtyři."
,,Jak to víš."podivil se K´al.
Trug zavětřil.,,Cítím je."odpověděl.
Reowr se rozhlédl,mezi stromy viděl pomalu postupovat pět ohromných postav.Jedna měla dokonce dvě hlavy.
,,Je jich pět,"řekl a ukázal směrem k nim.
,,Jak to víš?"zopakoval K´al.
,,Vidím je."zašeptal Reowr.
,,Jak je můžeš v týdle zasraný tmě vidět!"ulevil si troll, ,,Já si nevidím ani na prdel!"
,,To buď rád."zasmál se Reowr a dodal, ,,Sem přece Noční elf."
,,Jo,ale já ti to nezávidím."pronesl K´al a zazubil se na něj.
,,Ticho,"štěkl Trueg, ,,neví o nás."
Ogrové se pomalu přibližovali,za chvíli už je viděli i Trueg a K´al.
,,Do prdele."ulevil si K´al při pohledu na nejvyššího z ogrů,ohromného dvojhlavého ogra šedomodré barvy,kolem něj postupovali o něco menší hnědí ogrové,ale ti měli jen jednu hlavu.
Reowr pozvedl svůj luk,a vytáhl šíp-moc mu jich nezbývalo.K´al se sehl a ze země sebral svůj ,,dvojsrp"(pozn. autora:Nosí to Ilididan) a pevně ho chytil oběma rukama.Taur už své sekery dávno svíral v dlaních.
Ogři je zahlédli.První z nich,mohutný ogr s neuvěřitelně hloupým výrazem ve tváři,mocně zařval a rozběhl se na mýtinu,na které stáli.Jeho ,,druhové" ho s řevem následovali.
,,Tak deme na to."zašeptal Trueg a vrhl se k prvnímu příchozímu.Sekerou máchl po jeho pravé paži a zarazil ji do ní.Ogr zařval a pozvedl ruku,aby se podíval co s ní je.K jeho překvapení na ní byla zaseknutá sekera,na které visel taur.O to přesně Truegovi šlo,teď byl ve vhodné výšce a jedinou ranou své druhé sekery mu oddělil hlavu od těla.
Jeho druhové zatím nelenili.Reowr vystřelil šíp proti dalšímu z ogrů,ale ten se mu jen zavrtal do tlustého břicha a potvora si ho snad ani nevšimla.Rychle vytáhl další šíp a vystřel,tentokrát do jedné z hlav největšího ogra.Šíp se mu jí proletěl a zabodl se do stromu,který stál za ním.
Druhá hlava hlasitě zařvala a podívala se na ,,mrtvou" hlavu vedle ní.Potvora mávla svými ohromnými pažemi proti němu,ale hbitý elf uskočil a paže zasvištěly vzduchem.Reowr rychle vytáhl další šíp,rychle ho natáhl v luku a vystřelil.Neměl však dost času na zamíření a ogra minul.
K´al se mezitím rozběhl k dalším třem malým ogrům.Velkou rychlostí mezi ně vletěl a sekl proti nejbližšímu.Nešlo mu o to aby ho zabil,právě naopak.Z ogrova masa vytryskl jemný proužek krve.K´al hrábl do rány a dřív než se stačil ogr vzpamatovat,utrhl z ní kousek kůže.
To mu bude stačit,pomyslel si a rozběhl se od nich.Ogři se zatvářili neskutečně debilně a nebyli sto se pohnout,pořád se ještě nevzpamatovali z trollova podivného náběhu.
K´al pozvedl jednu ze svých panenek,položil na ni ogrovu kůži a něco zamumlal.
V tu chvíli ogr,kterého zranil zdřevěněl.K´al se usmál, posadil se a začal si s panenkou hrát.
Ogr se náhle,ke svému překvapené začal pohybovat.Otočil se a udeřil jednoho za svých druhů do udiveného obličeje.Ten se zapotácel a kus poodstoupil,ogr se na něj vrhl a podruhé ho silně udeřil.Třetí ogr se v nepochopení,co se to vlastně děje,otočil a utekl do lesa.
Trueg zareagoval, že má Reowr problémy a rozběhl se na jeho oponenta,vyskočil a oběma sekerama ho sekl do zad.Dvojhlavý ogr zařval a otočil se na taura,ze zad mu tryskala krev.
Trueg znovu sekl,tentokrát do jeho nohy.Sekera se do ní zasekla a ogr bolestně vyjekl a pozvedl paže,aby jimi Truega rozdrtil,v tu chvíli se mu však do zátylku zabodl Reowrův šíp a on se skácel mrtvý k zemi.
Trueg a Reowr se ohlédli na K´ala,ten seděl na zemi s ,,hrál si s panenkou".Kus od ně spolu bojovali dva ogři.První se rozmáchl a praštil druhého pěstí do hrudi.Ten bolestně vydechl a rozmáchl se po něm.Další rána ho však poslala k zemi.K´al vytáhl zpod pláště malou jehličku a zabodl ji do panenky,ogr-výtěz se skácel na zem,byl mrtvý.V tu chvíli Reowr pochopil,troll nějakým kouzlem ogra ovládal a přenesl jeho duši do panenky!
Druh ogr se chystal zvednout ze země,ale to už u něj stál Trueg a jedinou ranou sekery ho poslal do říše mrtvých.
,,Tak a je to."usmál se K´al.
,,Není."zašeptal Reowr a ukázal na mýtinu kolem nich,byli obklíčeni asi dvaceti ogry.
,,Kurva!"ulevil si Trueg.

Ogři se přibližovali.Pravděpodobně je přivedl ten vyděšený ogr,který utekl.
,,Do prdele,"zašeptal K´al, ,,na tydle nemáme."
Mezi ogry bylo pět dvojhlavých.
,,Jo,"dodal Reowr, ,, a já už mám jen sedm šípů."
Náhle jim něco zatmělo hvězdy a měsíc na obloze a nad nimi se ozvalo pískavým hlasem:,,Heeej,nechcete se svézt."
Vzhlédli,nad nimi se vznášela obrovská skřetí vzducholoď(*Goblin Zeppelin,nechtěl sem použít slovo Zeppelin,nějak se to nehodilo) a z její ,,paluby" na ně vyhlížel rozesmátý skřet.
,,Tak chcete nebo neee?"zeptal se ještě skřet.
,,Jo sakra."zařval Trueg.
Skřet se zachechtal a hodil jim lano.K´al se ho chytil jako první a pomalu se vysoukal nahoru.
Měli štěstí,že se ogři ještě nevzpamatovali z podivné lodi vznášející se na nebi a hloupě na ni civěli.Zatím se na paluby vyšplhal Trueg a hned za ním Reowr.

Paluba byla okrouhlá,dřevěná s vysokým zábradlím,po krajích byly přitlučeny lavice.Vzadu na byly obrovské kovové parní stroje,které obsluhovali další skřeti a který držel vzducholoď ve vzduchu.Na přední straně bylo jen lodní kormidlo u kterého postával další skřet.
,,T´grheku jedeme!"zařval na něj skřet,který jim pomohl nahoru.
,,Rozkaz kap´táne."odpověděl T´grhek a otočil se ke kormidlu.
Vyhlédli ven.Ogři tam pořád stáli a udiveně pozorovali vzdalující se loď.
,,Díky."vydechl Reowr a podíval se na skřetího kapitána stojícího kus od něj.Ten se jen zachechtal,a otočil se k obsluze parních strojů,,Hej přidejte tam víc páry hoši,ať pohneme zadkem,loudáme se jak slymejši!"zavelel.Od kotlů se ozvalo nějaké mrmlání a loď pomalu zrychlovala.,,A ty T´grheku to zdvihni trochu nad mraky,aby nás nikdo neviděl."dodal a otočil se ke Truegovi a jeho druhům.
,,Jsem kapitán Tarrak,vítejte na mé lodi Nebeském Chodci
(*pozn. autora:Skywalker :D)."pronesl a zachechtal se.
,,Jsem Trueg,tauří válečník a mí druhové elf Reor."
,,Reowr."opravil ho Reowr.
,,Hmmm,jo Reowr a troll K´al."řekl taur.
,,Kam to letíme"zeptal se náhle K´al dezorientovaný nebem.
,,Na jih, k Nočnímu moři."odpověděl Tarrak, ,,Potřebujete snad někam jinam?"
,,No,"začal Trueg,,musíme se dostat do J´elaggu, na sever.Máme důležitou zprávu-varování před armádou nemrtvých,ale tu jste už museli nějakou dobu vidět."
,,Jasně že viděli,"vypískl Tarrak, ,,proč myslíte,že bysme tak letěli na jih!Jestli ale potřebujete na sever,tak vás tam můžeme vzít,ale chtělo by to nějaký zlato,ať s toho něco máme."
,,Pán J´elaggu,Kruen,se ti bohatě odmění,když nás tam dostaneš."řekl okamžitě Trueg.
,,Tak na co ještě čekáme?"zařval kapitán, ,, T´grheku slyšels?Otoč to na sever a plnou parou do J´elaggu!"

Reowr se probudil a podíval se na dřevěný strop podpalubí vzducholodi.Chvíli přemýšlel o událostech minulého dne a pak vylezl na palubu.T´grhek stále stál u kormidla a u strojů se potila skupinka skřetů.U zábradlí stál Trueg a rozhlížel se po kraji něco si pro sebe mrmlal.K´ala neviděl,stejně tak kapitána Tarraka.Přišel k Truegovi a vyhlédl přes zábradlí dolů.
Uprostřed idylické scenerie lesů se pomalu pohybovala ohavná armáda nemrtvých,jen kousek za ní už lesy,trávu a ostatní vegetaci pohlcovala nákaza.Jehličnaté stromy opadaly a zčernaly,tráva hnila a na zemi vytvářela zapáchající černý koberec.Reowr se od toho ohavného obrazu odvrátil.
Miloval přírodu,jako každý elf a nesnesl pohled na její ničení.
,,Cos to včera říkal o šípech?"zeptal se Trueg.
,,Cože?"podivil se Reowr.
,,Včera,když nás napadli ti ogři,si něco říkal o šípech."vysvětlil Trueg.
,,Aha,"pronesl Reowr s pochopením, ,,mám jich moc málo,včera šlo všechno tak rychle že sem je nestačil posbírat,ta bitva,ogři..."
,,Zeptej se kapitána jestli něco nemá."přerušil ho taur, ,,Měl by něco mít."
,,Dobře,"odpověděl Reowr a rozhlížel se kolem sebe, ,,a kde je?"
,,Před pár hodinama šel spát,zeptej se ho,až se probudí."
Chvíli byli zticha a dívali se přes zábradlí na nemrtvou armádu.Pak se Reowr otočil,přešel palubu na protější stranu a opřel se o zábradlí.Sledoval krajinu lesů,vzdálených hor a řek,kterou nekazila žádná prašivá armáda.
,,Kde je vlastně ten J´elagg?"zeptal se a otočil se na Truega,který už delší dobu stál vedle něj.
Trueg se otočil na příď lodi a ukázal na vzdálené hory zahalené v mlze.
,,J´elagg je orčí pevnůstka,bránící Ozvěnový průsmyk,jediný průchod do lidského Anderholu
přes hory ne východě."odpověděl Trueg, ,,Velí mu otcův přítel,ork Kruen,je to velký bojovník a vojevůdce.Jestli někdo dokáže průsmyk ubránit tak je to on,ale....."
,,....nejdřív o tom musí vědět."dokončil za něj Reowr.
,,Přesně tak."potvrdil mu taur.
Za nimi se ozval hluk otvírání poklopu z podpalubí.Z poklopu vylezl kapitán Tarrak s dalším skřetem a zařval,,T´grheku!Di si lehnout,teď to za tebe vezme Kerhak."
,,Rozkaz kapt´áne."ozvalo se od kormidla unaveně a T´grhek se vydal k poklopu.Loď se začala pomalu otáčet doprava,jak se kormidlo samo otáčelo.Skřet Kerhak se ho rychle chopil a nasměroval loď správným směrem.
Kapitán Tarak se vydal směrem k nim.
,,Nemáte hlad?"zeptal se.Než stačili odpovědět ozvalo se Truegovi hluboké zakručení v břiše.Tarrak se zachechtal.,,Hej Porteku,"zařval na jednoho skřeta u ,,stroje"", ,,dones nám z podpalubí nějaký chleba a víno."
,,Jasně Kap´táne."odpověděl skřet a rozběhl se k poklopu.Za chvíli vyběhl a v ruce držel chléb a láhev vína.Podal ho Terrakovi a vrátil se zpět ke stroji.Terrak rozřízl chléb a do pohárů,které Portek také donesl,nalil víno.Co zbylo dal bokem až se ten lenoch K´al probudí.
,,Dobrý elfský chleba a víno,"ponesl Terrak s úsměvem, ,,chléb není od nikoho lepší,jen víno je slabé.Lidské mi víc chutná."
Chvíli jedli,pak z poklopu vystrčil svou hlavu K´al a přidal se k nim.
,,Jé jídlo!"vykřikl a běžel k nim.Tarrak ukázal na jeho příděl a K´al se k němu bez okolků vrhl.
Dřív než se ho však dotkl ozvalo se od stroje:,,Gargoyly!!!Přibližují se k nám."
Vrhli se k zábradlí lodi.Blížila se k nim skupina pěti Gargoyl,kamenných stvůr,které většinou hlídaly vstupy do nemrtvých kobek,přestrojené za sochy.
,,Hoši!"vykřikl Terrak na svou posádku, ,,Připravte si zbraně."
To Reowrovy připomenulo jeho problém s šípy.
,,Kapitáne!"vykřikl, ,,Nemáte tu nějaké šípy do luku?"
,,Něco by mělo být v podpalubí."odpověděl rychle Terrak, ,,Di s mýma hochama ukážou ti to."
Reowr přikývl a seběhl do podpalubí s ostatními skřety.
Trueg zatím uchopil své sekyry pevně do rukou.K´al se vrhl k zábradlí,něco zamručel a z jeho dlaně vytryskl proud duhového světla a zasáhl jednu z Gargoyl.
Ta zařvala a..............změnila s v ovci(*Hex)!Ovce se hloupě podívala pod sebe a jako by si uvědomila,že by se měla řítit k zemi to udělala(*pozn. autora:představte si,že si tak vykračujete po lese a najednou začnou pršet ovce!To se stalo chudáčkovi lesnímu trollovy,před kterého tato nešťastná ovce dopadla.Ten později založil tkz.Klan ovčích válečníků,který se proslavil tím že používal katapulty na vrhání ovcí za nepřátelské hrady.Použili to jen jednou...........víckrát už takovou krav....ovčinu nikdo nezkusil.).
K´al se zasmál a chtěl kouzlo použít na další Gargoyly.Ty však byly už příliš blízko.První se na něj vrhla,udělala však tu chybu,že vlétla na palubu.Sotva se ocitla v blízkosti K´ala už jeho půlsrp sekal do její ohavné tlamy.Půlsrp proťal lebku a Gargoyla se zřítila na palubu.
Trueg se zatím potýkal s dalšíma dvěma Gargoylami,čtvrtá jen oblétávala okolo lodi.
Taur se po jedné švihl sekerou,ale Gargoyla uhnula a ostří prořízlo vzduch.Gargoyla nelenila a ohnala se po něm drápy.Trueg nabyl tentokrát dost rychlý a ostré drápy mu na ruce zanechaly krvavé šrámy.Znovu sekl,tentokrát přesně a sekera se zaryla Gargoyle do břicha.Otočil se k druhé,která se mezitím stačila dostat za něj.Byla už napřažená k smrtícímu úderu,jistě by taura zabila,ale náhle se mrtvá skácela na palubu.Na zádech jí stál kapitán Terrak a vytahoval z jejího těla malou šavli.
K´al se ohlédl a uviděl že Trueg krvácí z levé ruky.Znovu něco zamumlal a na taura vylétla zářivě zlatá stuha světla.Jeho ruka se začala náhle zacelovat,až po ráně nebylo ani památky.Stuha ale pokračovala a z Truega přelétla na Terraka a jemu zmizelo několik ranek ranek na těle.
Reowr zatím v podpalubí,naplnil tři toulce šípy.Dva z nich uzavřel uzávěry,aby šípy nevypadaly.
Rozběhl se na palubu.Ostatní skřeti zůstali ve skladu na zádi lodi a chystali si kuše.Byl už téměř u poklopu,když se za ním ozval ohlušující výbuch.
To poslední Gargoyla se rozlétla proti kapitánovi Terrakovi.Nezastavila,Terrak se na ni pověsil a ona řítila se s ním proti stroji na zádi lodi.Narazila do něj a ze stoje vylétla sprška jisker,ozval se slabý praskot a pak to celé vybuchlo.Celá záď lodi,téměř až po polovinu se roztříštila na tisíc kousků.Lana spojující palubu od balónu se zpřetrhala,takže paluba,která visela už jen na lanech na přídi,se naklonila a loď se zvolna snášela k zemi.Ale dost rychle na to,aby se dole roztříštila na padrť.
Trueg se rychle zachytil za zábradlí a K´al se vrhl ke kormidlu.Skřet Kerhak,který u něj až dosud stál však sjel po palubě a zřítil se dolů(*pozn. autora: o dešti skřetů se žádné dějepisné knihy Azerothu nezmiňují).
Reowr se jen tak tak zachytil okraje poklopu.Podíval se dolů,tam odkud předchvílí přišel byla jen velká díra zející dolů k zemi.Napnul svaly a vyškrábal se na palubu.Kus nad ním vyseli Trueg a K´al zachycení za zábradlí a kormidlo lodi.Truegovi se na zádech houpala jedna sekera,druhou stále svíral ve volné ruce.K´al se nohama i rukama zachytit za kormidlo a pokoušel se zaseknout dvojsrp do paluby,aby nesjel dolu k zemi.Když se mu to konečně povedlo,zachytil se raději oběma rukama.
Reowr nyní vysel za kraj poklopu,tentokrát ale s tím rozdílem,že byl aspoň na palubě a ne v podpalubí.
,,Držte se pevně!"zařval Trueg, ,,Když budem mít štěstí možná se nám podaří přežít!"
,,Tos mě potěšil."ucedil K´al mezy zuby.
Loď stále rychleji padala k zemi.
,,Na to padáme dost rychle!"pronesl Reowr hlasitě, ,,Rozdrtí nás to...!"
,,Tos mě potěšil."zopakoval K´al nevrle.
Reowr se podíval dolu na zem,ta se neodvratně přibližovala.Chvíli se pevně drželi a připravovali se na náraz.Země byla stále blíž.Reowr náhle vykřikl:,,Voda!Pod náma je jezero!"
Jeho druhové se podívali na zem,skutečně tam bylo velké jezero.Trueg se nahnul přes zábradlí,
kterého se držel,aby se podíval kam až jejich záchrana sahá.
,,Jo,ale moc času nemáme!"zařval po obhlédnutí situace, ,,Buď skočíme teď nebo nikdy!"
,,Nemůžem prostě počkat než přistanem na vodě?"zeptal se elf.
,,Na to je ta kaluž moc malá."odvětil Trueg.
,,Vy chcete skočit dolů?"zařval K´al zděšeně.
,,Jo."odpověděl Trueg prostě a pustil se zábradlí.
,,Uvidíme se dole,"usmál se na něj Reowr,dodal, ,,teda doufám."A pustil se.
K´al zavřel oči,uchopil svůj dvojsrp,zabodnutý do paluby a seskočil z kormidla...

Reowr se ponořil pod hladinu,několikrát máchl rukama,aby vyplaval na hladinu a vynořil se.Asi pět metrů od něj plaval Trueg a Reowr přemýšlel jak se mu asi plave,když má na zádech dvě sedmdesáti kilové sekyry.Musel být skutečně silný.
Kousek od něj se vynořil K´al a první co udělal bylo,že začal nadávat na celé kolo.Jistě by nadával až do té doby,než by doplavali ke břehu,kdyby ho nepřerušil hlasitý výbuch.
Vzducholoď narazila na holou zem kus od jezera a celý její balón explodoval.Obzor ozářil obrovský záblesk rudého světla,který pomalu pohasl,až po něm zbyla jen hořící loď.
,,Kůrva."dodal k tomu K´al a to docela výstižně.
Za chvíli už doplavali na mělčinu a pomalu postupovali ke břehu.
Ve chvíli,kdy už téměř dorazili ke břehu,se z vody kolem nich vynořil tucet podivných rybích postav s trojzubci a obklíčili je.Murloci(*Murlok :D)!
,,Tak teď už toho mám tak akorát dost!"vykřikl Trueg naštvaně,tasil sekyry a vrhl se na ně.
,,Nejdřív Gargoyly..."rána sekyry rozpůlila nejbližšího Murloka ,,...potom pád vzducholodi..."další Murlok se skácel do jezera s rozpůlenou lebkou ,,... a teď skupina..."
vrhl se k dalším dvoum Murlokům a oba je poslal do říše smrti,každého jednou sekerou ,,...slaboučkých rybiček!"
Reowr se zatím natáhl pro šípy,ale zjistil že v prvním toulci žádné nejsou,musely vypadat při pádu,nebo když byl pod vodou.Shodil toulec do jezera a děkoval bohům,že zbylé dva pevně uzavřel.Rychle jeden otevřel a hrábl pro šíp.Zachytil ho do tětivy a vystřelil ho proti nejbližšímu Murlokovi.Tomu se šíp zavrtal do lebky a s hlasitým šplouchnutím svalil do vody.
Reowr se usmál a poslal další šíp do tváře dalšího Murloka.Další Murlok,kterému chtěl provrtat šíp mozkem,se mu před očima změnil vy velice překvapeného králíka,který se v zápětí zřítil do vody a utopil se.K´al na Reowra kývl a sekem dvojsrpu(*pozn. autora:ne opravdu mě nenapadl lepší název)zabil dalšího Murloka.Ve vodě u nohou se mu už dva plavali,společně s jednou mrtvou ovcí,obřím šnekem a králíkem.

,,Mám hlad."to bylo první co řekl K´al když vystoupili na břeh.
,,Vždyť sme před chvílí jedli."poukázal Reowr.
,,Vy možná,"pronesl K´al naštvaně a odfrkl si, ,,ale já ne!"
,,Aha,"řekl Reowr prostě.
,,Támhle máš ovci a králíka,"usmál se taur a ukázal na mrtvoly v jezeře, ,,pokud teda nechceš šneka."
,,Ti se za pár minut změní zpátky na rybáky."utrousil K´al suše.
,,Něco ti najdem,"řekl Trueg a když uviděl K´alův vděčný výraz(*pozn.autora:něco jako usmívající se buldog,ale mnohem ohavnější) dodal,,později."
K´alův obličej se změnil na smutný,který byl ale mnohem snesitelnější.Pak se však jeho obličej znovu změnil,tentokrát na překvapený a K´al,k úžasu obou jeho druhů skočil po břiše zpět do jezera.Za pár vteřin se vynořil a v ruce svíral rybu a zubil se na ně.Za dvacet sekund ji už držel nad ohněm, to je chvíli po tom,co na sebe naházel hromádku větviček a kouzlem je podpálil.
Reowr a Trueg se na sebe jen nevěřícně podívali.

Nějakou dobu postupovali dál na sever,směrem do hor,do J´elaggu.
,,Tag dělej,nabíjej!"ozvalo se z mýtiny před nimi.
,,Víš jak je to těžký,když mi s tím pořád hýbeš?"
,,Tag to teda nevím,ale zvlád bych to líp,kdybych neměl za společníka takovýho troubu."
,,Přestaň říkat pořád to ,,tag",sere mě,když si ze mě děláš srandu."
,,Tag nemáš mít tak debilní méno."
,,Aban není taky o moc lepší."
,,Tag to teda je.Můj otec se jmenoval Aban,můj bratr se jmenuje Aban,moje matka,babička i děd se jmenovali Aban.Je to chlouba naší rodiny,todle jméno."
,,No,kdyby aspoň nebylo křestní."
Doběhli na mýtinu,uprostřed ní stáli dva trpaslíci.Jeden držel v podpaží podivnou trubku a druhý do ní právě něco vkládal.
,,Můžeš!"pronesl když se mu to konečně povedlo.
,,No že sis dal na čas."utrousil trpaslík Aban a zamířil trubkou do vzduchu.
,,Na co chceš vlastně střílet."zeptal se Tag.
,,Zmlkni...!"zařval na něj Aban.
,,Dobře,dobře ty seš ten chytrej."
,,Správně."
,,Na co chceš teda střílet?"
,,Chci vystřelit světlici,aby nás naši našli."
,,Aha,tak to bych ti měl říct...."
Aban vystřelil a z trouby s hlasitým prásknutím vyletěla svítivá koule a vznesla se asi dvěstě metrů nad oba trpaslíky.
,,....že sem tam dal normální minu."
Aban se podíval na Taga a pak na střelu,která už se vracela na místo,odkud vzešla.
,,Zdrhej!"zařval trpaslík Aban a utíkal k okraji mýtiny.
Tag si konečně uvědomil co se děje a vrhl se za ním.Právě včas,neboť mina za sekundu dopadla na místo,kde předtím oba stáli a zanechala po sobě jen oblaka prachu a doutnající kráter.
Teprve teď si oba trpaslíci všimli Truega,K´ala a Reowra.Aban na ně okamžitě zamířil a Tag už si chystal další minu.
,,Vzdejte se!"zařval na ně Aban.
,,To je v pořádku,"pronesl Reowr, ,,nejsme nepřátelští."
Aban si ho prohlédl,zatímco Tagovi se koneně podařilo nabít.
Pak sklonil minomet.
,,Dobře."pronesl opatrně,připraven kdykoli ho znovu pozvednout.
,,Putujeme do J´elaggu.Musíme donést zprávu,varování před blížící se nemrtvou armádou."pokračoval Reowr, ,,Tohle je taur Trueg a troll K´al,já jsem Reowr,elfský lučištník."
,,Já jsem Aban Kamenbuš,"pronesl trpaslík a sklonil minomet nadobro, ,,a tohle je můj pomocník Tag.Jsme minometčíci."
,,Všimli sme si."uštípl K´al.
,,Byli jsme zde se skupinkou pěšáků(*Footman),na chvíli jsme se od nich odpojili a teď je nemůžeme najít.Byli bychom rádi kdyby ste nám pomohli."poprosil Aban(*pozn. autora:já vím,je to trapné,ale nic normálnějšího mě nenapadlo(jak jinak vysvětlit dva trpaslíky samotné v lese)).
Reowr jen krátce přikývl,a všichni pomalu vyrazili s trpaslíky do lesa.

Skupinu pěšáků našli bez větších obtížích asi po hodině cesty na sever:Problém byl ale v tom,že nebyli tak docela živí.Leželi na zemi s rozdrcenými hrudními pláty.Spolu s nimi se tam válelo několik mrtvých ogrů.
,,Sakra,"konstatoval to Aban smutně a pak dodal, ,,kam že to putujete?"
,,Do J´elaggu."řekl Trueg.
,,Aha,můžem s váma?"
Trueg jen přikývl.
,,Budeme zabíjet trpaslíky!"vykřikl Tag šťastně.
Aban se na něj udiveně podíval a pronesl:,,Ale my jsme trpaslíci!"
,,Aha."prohlásil Tag s výrazem,jako by to do teď nevěděl.
Skupina,která se nyní rozrostla o další dva členy,se vyrazila dál na sever,do J´elaggu,do hor.

Konec první části.


  • Diskuze: 8 komentářů, nejnovější: 20.01, 19:26 - Marek Andráši
 Přidat komentář 




› Online 8


O nokturnu

Nokturno je místem pro všechny milovníky fantasie, dobrého počtení a rozumné rozpravy.

©1999-2024 Skaven

Shrnutí

komentářů: 14769
článků: 557
obrázků: 3653
dílek: 6445
autorů: 866